2017, fogadalmak nélkül

2016 – 2017 között sem mozgatott meg különösebben a Szilveszter. Nem vettem részt semmilyen buliban, otthon maradtam. Persze nem voltam egyedül és az ilyenkor szokásos alkoholfogyasztás sem maradt el, azonban ilyenkor kifejezetten fantáziátlan vagyok bulizás tekintében. Fogadalmakat egyáltalán nem szokásom tenni, ennek ellenére terveim viszont vannak. Csak ne felejtsek el ne görcsösen ragaszkodni hozzájuk, ill. ezúttal nem ártana egy B, esetleg egy C verzió is. Bár tudom, minden eshetőségre nem lehet felkészülni, mégis úgy vélem, az ember sose lehet eléggé tudatos akár a jelenről, akár a jövőről van szó.

Miért kellenek egyáltalán tervek?

Szerintem teljes mértékben el lehet éldegélni különösebb életkoncepció nélkül. Azonban ezt a „lazaságot“ sose mertem megengedni magamnak. Épp most hagyok a hátam mögött egy olyan időszakot, amelyen minimális vagy inkább semmilyen motivációval vergődtem át. A meditáció némiképpen segített és általa ki is jelöltem magam előtt egy Utat, ami tulajdonképpen egyszerre cél is, azonban ez egy megfoghatatlanul hosszú távú elképzelés. Rá kellett ébrednem, hogy bizony szükségem van rövidtávú, kézzelfogható célokra is.

A nagy Úton kezdenek megjelenni tehát mérföldkövek is, olyan prózai célpontok, mint pl. német nyelvtudás, átlépés az IT világába. Egy szóval megnyíltam az új lehetőségek irányába, ami nem volt könnyű, mert a tanult szakmámat, a régészetet még most sem engedtem el 100%-osan, pedig látom, hogy nem működik. Ezek és általában a tervek számomra azért kellenek, mert végre el tudok mozdulni valami felé, fel tudok venni általuk egy irányvonalat. Aztán vagy valóra válnak vagy nem.

uj_ev
Kép: Annie Spratt, unsplash.com

Milyen lesz a rien blog 2017-ben?

Strukturáltabb, legalábbis ha lesz időm és energiám, de remélem, így lesz. Mindig van mit rajta alakítani. Ez alatt azt értem, hogy többé-kevésbé átrendezem a kategóriákat és a címkéket. Sokkal felhasználó barátivá formázva ezáltal az oldalt, ha már nem csak az íróasztal fióknak firkálok.

Több posztot is szeretnék írni, mert mindig lenne miről. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy minden áldott nap új tartalommal fogok jelentkezni, de talán két-három poszt egy héten egész jó lenne. Mondanom sem kell így dinamikussá válik az oldal, nem lesz unalmas. (Na persze, ha a felvonultatott témák valakinek alapból unalmasak az más.)

Fogadalmak nélkül

Tehát formálódom magam is, a blogom is szinte egyfolytában. Fogadalmakat nem teszek idén sem, elképzeléseim viszont annál inkább vannak. Számomra a lényeg az éberség és a következetesség, hogy tudjam mit mért csinálok. Prózaiabban megfogalmazva: előre a tudatos felnőtté válás ösvényén!

Boldog 2017-et kívánok nektek és köszönöm, hogy idén is olvastok! 🙂

2 Comments

Szerinted?