Röpke önreflexió

Ahogy előző blogjaimban, most is szeretnék megállni és némi önreflexióval élni. Ha korábban is olvastad már az írásaim, valószínűleg feltűnt, hogy mostanában kicsit másmilyenek a bejegyzéseim, mint korábban. Legalábbis próbálkozom kicsit másképpen írni. Ennek az oka az, hogy időről-időre szeretnék valami minőségit nyújtani, ha már nem pusztán csak az asztalfióknak írok. Na már most, hogy ez mennyire sikerül azt eldöntheted te magad is, kedves olvasó, hiszen én is látom valahogy a bejegyzéseim és természetesen te is. Mindenkinek meg van a maga szubjektív megélése, értelmezése.

A lényeg, hogy ráálltam a mondjuk úgy konyhafilozófiára, sajnos elég sokat agyalok és gondoltam, miért is ne lehetnének ezekből az agyalásokból bejegyzések. Így jött létre az Esszék kategória. Elmélkedések, eszmefuttatások, mindenről, ami eszembe jut. Tulajdonképpen eddig is ezt csináltam, de a blog struktúráján változtattam. Úgy döntöttem inkább legyen kevesebb kategória, mint nagy halmazok és azon belül legyen több címke, mint kis halmazok. Ilyen kategória lett még a Versek. Korábban is kiraktam egy-egy rímfaragványom, de mostanában inkább amolyan szabad versekkel kísérletezgetem, ügyet sem vetve a formára és más megkötésekre.

Aztán most itt van ez a Gépház kategória, ide szánom ezt a bejegyzésem is és minden hasonlót, ami a bloggal kapcsolatos. Ide kerülnek majd olyan feljegyzések, amik bármilyen, a bloggal kapcsolatos változásról szólnak, legyen az tartalmi vagy formai.

Ha régi látogató vagy, bizonyára feltűnt az is, hogy a kb. három éve felgyűlt begyezéseim eltávolítottam. Ennek szintén egyfajta önreflexió az oka, voltak olyan régi kategóriák, mint pl. zene, film, könyv, amelyek hosszabb időintervallum után sem bővültek, ezért kerültek megszüntetésre. Aztán sorra vettem más bejegyzéseket is és csak csonkoltam, csonkoltam a blogom tovább, míg végül arra jutottam, hogy nyomok egy restartot.

Tehát azt hiszem ezek után kimondhatom, korszakok jönnek-mennek a blog életében, mint ahogy a saját életemben is, bár nem pont ugyanúgy. Mindenesetre köszönöm, hogy itt vagy, olvasol és továbbra is várok minden kommentet, észrevételt, kritikát.

antik írógép

Kép: Andrew Seaman, unsplash.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..