Blogrevízió (2017. december)

Hiába él a „rien blog” 2015 óta, mégis olyan mintha valami kezdő blogger első néhány bejegyzést tartogatná amolyan kísérlet jelleggel. Nos, ez igaz is meg nem is. A bejegyzések csekély száma, az idő, de még annál is inkább az ihlet hiányának számlájára írható. Ám nem akarok mentegetőzni, szó se róla sikerült elég rendesen elhanyagolnom.

Most néztem át újra, legalábbis a kategóriák szintjén a blogomat. Arra jutottam, hogy alapvetően maradhat minden így, hisz még midig vegyes témában szeretnék konyhafilozófiát folytatni a neten, reflektálva sok mindenre, ami megragadja a figyelmemet. Az évek során kialakult egy mondjuk úgy „arculat”, a blog amolyan amatőr esszék gyűjteményévé vált. Már nem érzem azt, hogy kósza gondolatok lennének kusza jegyzetekben. Legalábbis a célom az, hogy minél letisztultabb, strukturáltabb posztokat írjak. Valójában mindig is ez volt, több, kevesebb sikerrel.

Két kategória azonban mégis van, amelyek esetében kissé nehezemre esetett a bejegyzések elkülönítése, ezek a „Önismeret” és „Spirituális”. Persze az MBTI-os post vagy a Találkozásom a zennel c. bejegyzések esetében egyértelmű volt a különbség. Viszont számomra ez a kettő szorosan összekapcsolódik. Pl.: szerintem az igazán jó spirituális írások közelebb állnak az önismerethez, a pszichológiához, semmint a különféle, a transzcendens felé mutató kinyilatkoztatásokhoz. Talán ez a példa jól érzékelteti, miként folyik össze számomra a kettő.

A többi kategória szerintem teljesen egyértelmű. Azonban ami még finomításra szorulhat, az a „Reflektálás” kategória, amely eléggé tágra sikeredett. Itt további szortírozásra szorulnak a bejegyzések, hisz a közéleti jelenségektől kezdve az évszakok változásáig mindenen van benne és ez egy kicsit összezavarhatja az idelátogatókat. Igen, itt tervezek egy kis finomhangolást.

Nagyjából ennyi, ami a kategóriák felújítását illeti. Ezen felül még mindenképp jövök egy bemutatkozó és egy kapcsolat felvételi oldallal. Addig is köszönöm, hogy olvastok. Szép decembert!

Kiemelt kép: Igor Ovsyannykov, unsplash.com

Szerinted?